SVETTEBEHANDLING

Svettebehandling

Svettebehandling brukes for å kontrollere symptomene ved alvorlig svetting under armene der medisinske kremer ikke har tilstrekkelig virkning.

Hva kan behandles?

Svetting er naturens egen måte å regulere kroppstemperaturen på, men personer som lider av hyperhidrose – overdrevet svetting, produserer mye mer svette enn det som er nødvendig. Svettebehandling er en effektiv metode som gir langvarig effekt. 

Hvordan foregår svettebehandlingen?

Konsultasjon foretas alltid før man settes opp til svettebehandling. Her vil en få grundig informasjon om forberedelser før behandling, selve behandlingen samt tiden etterpå.

Lokalbedøvende krem legges på området som skal behandles. For å fastslå omfanget av området som skal behandles, brukes en svettebehandlingstest som indikerer hvilke områder som er mest affisert. Injiseres med en tynn nål i de mest markerte områder. Behandlingen tar opp mot en time inkludert tiden man sitter med bedøvelseskrem.

Hvordan virker behandlingen ?

Vi hindrer svetteutskillelse ved midlertidig å blokkere de kjemiske signalene fra nervene som stimulerer svettekjertlene. Svettebehandling stopper svettingen midlertidig kun i det behandlede området. Svette produseres som normalt andre steder.

Hvor forsvinner så denne svettingen? Den går ingen steder fordi svette rett og slett ikke overproduseres i det området som er behandlet. Resten av kroppen er fri til å produsere svette som vanlig.

Det kan ta opp mot en uke før behandlingen begynner å virke. Effekten av svettebehandling er forbigående, og bør gjentas. I gjennomsnitt varer effekten 4-12 måneder etter første behandling. Uønskede bivirkninger etter bruk  er svært sjeldne. Den vanligste bivirkningen er en lett ømhet eller blåmerker på innstikkstedene noen få dager etter behandlingen.

Kan alle behandles?

Alle kan i utgangspunktet kan behandles, men følgende behandles ikke: Gravide og ammende. De med en hudinfeksjon i området som skal behandles. De som er allergisk mot noen av ingrediensene i (ta kontakt for å vite mer om ingrediensene). 

Ta kontakt med oss dersom du lurer på hvordan behandlingen foregår, eller dersom du ønsker å booke en uforpliktene konsultasjon.

Kontaktskjema